Тотална медитация

4 - 14 март 2021 г., Галерия Аросита

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия Аросита

Галерия Аросита

Тази изложба е много лично преживяване. Тя е път и метод, техника и обекти, на преживяване и създаване на такива. Имах нужда да направя пробив, да надскоча мислите си, да изляза от ежедневието, дори когато то е свързано с правенето на изкуство и приятните неща, които много харесвам, като работа, разговори, разходки и др.


Имах нужда от емоционална и духовна промяна. Нещо, което предполагам на всеки се е случвало в даден момент... или почти непрекъснато. Не съм сигурна, че съм я постигнала промяната, но тези работи са моето движение към и в нея. Съвсем интуитивно бях привлечена от звукосъчетанието на думата "Медитация". Усетих го като проход, като зев към нещо друго, различно, пълно с енергия и светлина.


Медитацията се свързва със съзерцанието, със статичността. Но за мен тази статичност е просто фокусиране в енергийния източник и отдаването му. Следва взрив, промяна, сблъсъци и възможности за комуникация на ново, различно равнище. Така отначало създадох обектите от керамика и стъкло като обекти за съзерцание.


Пръстта, глината, като лоно, като съд - веществен образ на сложни геометрични повърхнини и стъклото с хипнотизиращите си извивки и отблясъци като проекция на непознати пространства. Моят път тръгна от обемните форми, след това рисунките в пясък, които кръстих и чак след това, производни на тях, изцяло фантазните енергийни пространства, направени компютърно генерирани образи на представата ми за отвъд, за трансцеденталното, като резултат, последващ "Медитацията".
Анна Цоловска

Повече

Изложби

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Бащата

Бащата

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK