ДИГИТАЛНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ: Правата и свободите във виртуалния свят

16 - 30 август 2021 г., Градинката на Кристал

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Bulgarian Center for Not-for-Profit Law

Bulgarian Center for Not-for-Profit Law

В Галерията на открито в столичната градина "Кристал" може да разгледате изложбата "ДИГИТАЛНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ: Правата и свободите във виртуалния свят". Артистичната експозиция представя гледната точка на 16 млади фотографи, илюстратори, писатели и поети към темата за виртуалната трансформация на гражданските ни свободи. Как се възприема тази онлайн адаптация - като повече възможности и достъпност или като повече ограничения и предизвикателства?


Отговорите ще намерите в 26-те платна с творбите на талантливите автори, отличени в конкурса за социално ангажирано изкуство "Граждански Будилник" 2021. В ядрото на креативните работи стоят правата, които са основна съставка на гражданското общество - правото на сдружаване, на мирни събрания (протести) и свободата на словото, които всеки ден се презареждат с ново съдържание и начин на упражняване във виртуалния свят.
Инициатор на изложбата е фондация "Български център за нестопанско право" (БЦНП).


Мисията на организацията е да подкрепя хората в България да се сдружават свободно и да са граждански активни. Експозицията е плод на дългогодишните усилия на БЦНП да насърчава будните и социално ангажирани артисти да разгръщат творческата си енергия и да разказват за човешките ни и граждански права през погледа на своето изкуство. Това става възможно чрез конкурса "Граждански Будилник", който тази година се организира за четвърта година. В него участие взимат 90 български и чуждестранни автори.


Официалното откриване на изложбата "ДИГИТАЛНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ: Правата и свободите във виртуалния свят" ще бъде в рамките на Фестивала ГРАЖДАНСКИ БУДУЛНИК - на 26 август 2021 г., от 19:00 часа, пред Лятната сцена на Борисова градина. На събитието ще бъдат връчените призовете на отличените таланти. Фестивалната програма е наситена с музикални и танцови работилници, артистични занимания и образователни игри, подходящи за малки и големи.


Отбележете се във Фейсбук събитието на Фестивала ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2021, където ще научите повече за елементите на фестивалната програма.


Изложбата се реализира с финансовата подкрепата на Столична община по СП "Култура" за 2021 г. и Фондация "Америка за България". Медийни партньори са Triple E.Y.E Project, Списание 8, OFFNews и НПО Портала.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK