Тишина

11 януари - 5 февруари 2022 г., VIVACOM Art Hall

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Aya's dream 92 x 73см, 2021

Aya's dream 92 x 73см, 2021

Новият арт сезон в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 открива художникът Константин Константинов с изложба "Тишина"


В галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 на 11.01.22 г. от 18:30 ч. в Салонната зала се открива първата от Арт календата за 2022 г. изложба на Константин Константинов. Ще бъдат представени 25 платна на художника обединени под името "Тишина". Изложбата ще продължи до 05.02.2022 г., традиционно с вход свободен. Творби на Константин Константинов могат да бъдат закупени единствено само във Vivacom Art Hall Оборище 5. Галерията има ексклузивните права да представлява художника като част от програмата й за подкрепа на съвремените български артисти.


"Само високото изкуство може да укроти егоцентризма на четката", казва Константин Константинов.
Творбите в изложбата са силно наслоени маслени произведения. Всяка творба е директна провокация към човешкото въображение. Tе влизат в диалог между зрителя и автора, като посредник. "Тишина" съдържа избрани картини, отразяващи динамиката на постигнатите интенции.


Константин Константинов е роден през 1985 г. в гр. Пловдив. Завършва Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", Факултет по изкуствата. Реализирал е над двадесет самостоятелни изложби на престижни места в България и в чужбина, като дебютът му е в галерия "Алфа Арт" в Ню Джърси, САЩ. Негови бутикови творби са част от национални и международни колекции. Твори в ателие на един от високите етажи в индустриалната зона в Тракия (Пловдив).


Изобразителните способности на Константин Константинов откриваме в платна, които оформят широк диапазон от колоритни стойности и формати, цветове и фигури. Основните задачи на неговото творчество е в създаването на символи и системи от символи.

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK