Флейта, арфа и маримба

9 февруари 2014 г., Клуб на архитекта, 11:00, 17:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Modo Bulgaria

Modo Bulgaria

9 февруари 2014 г.

Клуб на архитекта

11: 00, 1700 ч.

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.


За концерта

Три изключително интересни инструмента в една необичайна комбинация ще чуем на предстоящия Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба. Музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите "Greensleeves" по традиционна английска мелодия ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова.


Участието на маримбата в Концерти на възглавници винаги е предизвиквало фурор сред публиката ни. Специално за събитието от Ротердам пристига Мартин Хафизи, чиито майсторски ръце ще владеят палките в изпълнението на части от първата челова сюита от Йохан Себастиян Бах. Маримба ще чуем също и в българската премиера на "Подскачащото морско конче" от младия композитор Хенинг Фухс.


Там Мартин ще бъде в тандем с арфата на Весела. Още маримба, този път в комбинация с флейта ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола. Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен "Чардаш", където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.


Както обикновено, един час преди всеки концерт малките ни приятели ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип "Онче Бонче" в Работилница на възглавници.

Повече

Концерти

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK