Един джаз ден

4 април 2020 г., Сцена "В парка", 11:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

D Stars

D Stars

Популярни родни джаз изпълнители излизат на сцена заедно с талантливи деца, в еднодневен благотворителен джаз фестивал


30% от прихода на "Един джаз ден" ще бъдат дарени в полза на най-уязвимите детски групи в партньорство с фондация "За нашите деца"


Уникално по рода си културно събитие ще оживи духа на столицата в началото на пролетта - на 4 април 2020 г., сцена "В парка" (НДК, над кино "Люмиер"): едни от най-утвърдените ни джаз изпълнители - музикантите от Брас Асоциация, суингърите от Lindy Hop, Весела Морова и други ще застанат рамо до рамо с деца - певчески таланти от училище за певци D Stars.


Заедно те ще покажат на всички жители и гости на столицата, че джазът освен многопластов и сериозен, е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти. Наред с това, организаторите се посвещават на каузата да направят изкуството достъпно и за малчуганите от най-уязвимите групи като дарят 30% от прихода на събитието към фондация "За нашите деца", подкрепяща деца лишени от родителска грижа.


Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 изпълнители - любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости - обичаните джазмени от Брас Асоциация и за най-парти настроените - заключително DJ парти.


Една от отличителните черти на "Един джаз ден", че обединява концертния формат с интерактивен модул - идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се - забавлявайки се, пеейки и танцувайки.


"Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци D Stars e, широк кръг от хора да се запознаят отблизо с таланта на най-малките и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България", споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа. "Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата", допълни още тя.


Училище за певци "D Stars" е създадено през 2005 г. от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит. Сред основните им цели е да обогатяват музикалния мироглед и познания на своите ученици, работейки изцяло с музиканти на живо - сериозни имена от българската популярна и джаз сцена.


Билетите за "Един джаз ден" вече са налични онлайн на Ticketportal.bg като желаещите могат да избират между целодневен пропуск (11:00 - 00:00 ч) и такъв само за вечерната програма (20:00 - 00:00 ч)


ПРОГРАМА


11:00 - 12:15 - "Български джаз" - концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси


12:30 - 13:30 - Работилница за африкански танци и ритми с Мария Косса и Yambadon


13:45 - 14:45 - "Gipsy jazz" - концерт представящ стил в джаз музиката известен още като цигански джаз


15:00 - 15:45 - Работилница - скат пеене с Весела Морова


16:00 - 17:00 - Работилница - суинг танци с Lindy hop Bulgaria


17:30 - 19:00 - "Swing jazz" - концерт с любими суинг пиеси - " Ако няма суинг, няма смисъл"


19:00 - 20:00 - ПАУЗА


20:00 - 21:30 - "Jazz night" - концерт със селекция от най-доброто в джаза със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация


22:00 - DJ party

Повече

Концерти

След сблъсъка

/ Филми
След сблъсъка

След сблъсъка

Виж видеото
Новите мутанти

Новите мутанти

Виж видеото
Ненормален

Ненормален

Виж видеото
Бащата

Бащата

Виж видеото
Мулан

Мулан

Виж видеото
Напред

Напред

Виж видеото
Ятаган

Ятаган

Виж видеото
Соник: Филмът

Соник: Филмът

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK