Вива Италия!

25 ноември 2020 г., Зала България, 19:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Струните квартети на Росини, Пучини и Верди от Кварто Квартет на 25 ноември 2020 в концертна Зала България

Музиката на Росини, Пучини и Верди в голямата Зала България от Quarto Quartet. 25-ти ноември от 19.00 ч.


"Quatuor Brilliant" на Джоакино Росини в си-бемол мажор е написан, когато композитора е бил 12 годишен. В продължение на дълги години това произведение се е смятало за изгубено, но след Втората световна война ръкописите се откриват и произведението бързо добива популярност в двете си версии - за струнен квартет, или флейта и струнни. Ако сте се събуждали нощем тревожни, от болка и тъга, точно това е чувството, което предават прочутите "Хризантеми" за струнен квартет на Джакомо Пучини.


Тази великолепна елегия е написана от композитора за една нощ, след като е разбрал за смъртта на Херцога на Савоя. Цялата мощ на "Кварто"-музикантите след 15 години заедно и стотици концерти опит, ще се разгърне в изпълнението на легендарно трудния и невероятно красив Струнен квартет в ми минор на Джузепе Верди, написан по време на очакване на премиерата на неговата "Аида".Този квартет е сред най-ценните съкровища в камерната музика , но се свири изключително рядко, поради екстремната си трудност.


Това е концертната програма за вечерта на 25-ти ноември в голямата Зала България от музикантите на Кварто Квартет: Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Димитър Тенчев (виолончело).


Билети на цена от 18 лв. можете да закупите на касата на Софийска филхармония и в Ивентим тук

Повече

Концерти

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK