Квартет Motus

21 януари 2022 г., Център за съвременно изкуство "Топлоцентрала", 19:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Квартет Motus

ФОЛГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ Струнен квартет №19, К.465 ("Дисонантен")
ДМИТРИЙ ШОСТАКОВИЧ Струнен квартет №8, оп. 110


Виктор Тренев, цигулка
Георги Райчев, цигулка
Христо Илиев, виола
Наума Найман, виолончело


Проектът "Дебют на струнен квартет Motus" е част от мисията на оркестъра, която той следва неотменно вече три десетилетия - да дава път и поле за изява на млади неутвърдени български музиканти, предоставяйки им професионална сцена за изява. Тази мисия оркестърът следва по свой собствен начин - като инспирира желания и активира креативност в своите бъдещи музиканти и български таланти. Дава им път, но и самочувствие сами да намерят пътя към изкуството - да не са част от мозайка, която някой друг реди.


През годините Нов симфоничен оркестър и концертна къща "Юлия Христова представя" са дали дебютни изяви на артисти и групи като Станимир Тодоров, Красимира Стоянова, Росен Миланов, Васил Пармаков, фюжън групата Акага, квартет "Аркадиана", Борислав Йоцов и много други.

Повече

Концерти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK