70 години Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"

18, 19, 20 февруар 2022 г., НДК, зала 1, 19:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

70 години Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев"

Държавен Фолклорен Ансамбъл "Филип Кутев" празнува 70-тата си годишнина с три концертни спектакъла


70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.


Основаният през 1951 година ансамбъл възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българската фолклорна култура на няколко континента - Европа, Азия, Африка и Америка. Най-характерните музикални и танцови реализации са плод на големия талант и дълбоко познаване на българския фолклор от неповторимите творци Филип Кутев и Маргарита Диковa, продължено и в наши дни от Елена Кутева, Георги Андреев, Ивайло Иванов.


Този февруари ще имаме привилегията да се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА "Филип Кутев", които ще честват своята 70 годишнина с три ярки концерта с начален час- 19:00 ч.:


На 18 февруари - "НАЧАЛОТО"- ще чуем и видим музикални и танцови произведения съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 г., включително и емблематичната постановка "Тракийска сватба".


На 19 февруари - "ПЪТЯТ"- ще се насладим на сценичните постижения, чрез премиерата на три нови произведения на ансамбъла, както и на участието на гост изпълнителите.


На 20 февруари - "НАСЛЕДСТВОТО"- ще се докоснем до предаденото и полученото фолклорно и сценично наследство.


Специални гост - изпълнители в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли "Пирин" и "Тракия".


Тържествените концерти по повод 70-годишния юбилей на ДФА "Филип Кутев" се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, и ще сложат началото на национално турне, което ще се проведе в рамките на 2022 година.


Специално за юбилея се предлага пакет - "три концерта с един билет", с които се спестяват до 50 лв. само за един зрител.
Регулярните цени на билетите за всеки отделен концерт са от 20, 30, 40 и 50 лв.
Вход за деца до 10 години е безплатен, без седящо място!

Повече

Концерти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK