Интимно

28 януари 2021 г., Зала България, 19:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Мария Радоева в "Intimo" Quarto Quartet & Maria Radoeva

За нея казват, че е новата Райна Кабаиванска - нейното вдъхновение, ментор и учител. И въпреки, че е изключителна оперна певица, която покорява с лекота международните сцени, Мария Радоева с удоволствие прие поканата да зарадва отново българската публика, която е привилегирована да слуша нейните изпълнения на родна земя.


Неотдавна, с обаянието на своята младост и безупречното си изпълнение на виртуозната роля на Елена от операта "Жената от езерото" на Росини, мецо-сопраното завладя сърцата на публиката със замах. Заедно с виртуозните музиканти от Кварто и Софийска филхармония, на сцената на Зала България, В "Интимно" с Мария Радоева ще зазвучат любими арии от от Бах, Хендел, Моцарт, Росини и Вон Уилямс и инструментална програма, включваща шедьоври като "Пасакалия"- Хендел, "Шакона" на Пърсел, Моцарт "Дивертименто", "Обоят на Габриел"на Мориконе.


Изборът на сценичните партньори за "Интимно" на 28 януари не е случаен. Отличителните качества на Quarto Quartet, спечелили всички престижни български и международни отличия, са именно същите, които в симбиоза с нейния глас, ще оставят без дъх слушателя, завладявайки го с бляскава виртуозност и изключителен музикален интензитет.


Съставът на музикантите ще води отново харизматичният цигулар Иван Пенчев, който заедно със своите колеги Светлана Станчева, Татяна Тодорова и Димитър Тенчев ще преведе публиката през величието на произведенията, предлагайки една съвсем различна темброва характеристика. Специалните гости са Вълчан Вълчанов (обой) и Стефан Врачев (чембало). Заповядайте на 28.01.2022г. от 19:00 часа в Зала България.


Концертът е част от програмата на Софийска филхармония и Кварто Квартет. Билети на касата на зала България и Ивентим. Цена 20 лв.

Повече

Концерти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK