След 5


Какво следва

П С Н П В С Ч П
19 20 21 22 23 24 25 26

Днес няма събития в Женски пазар София

Женски пазар София


гр. София 1202
бул. "Стефан Стамболов"
Работно време: Всеки ден от 8:00 - 19:00 ч.
тел. 0877 013 153
Работно време: Всеки ден от 8:00 - 19:00 ч.
тел. 0877 013 153

Женският пазар е най-стария столичен пазар. Създаден е още след Освобождението, развивал се е бурно и постепенно се е превърнал в най-влиятелното и престижно търговско средище през 20 век в столичния град. Намиращ се в централната градска част на столицата, ситуиран между два столични булеварда – "Тодор Александров" и "Сливница", близо до Лъвов мост, той е жива история в развитието на търговските отношения в центъра на София.

Пазарът предлага винаги пресни храни, а посетителите му могат да разчитат на специфичните търговски консултации и жив контакт с производители и търговци от първа ръка. Мултикултурната градска среда в района, допълнително обогатява пазарната среда и дава възможност на посетителите да направят богат избор на вносни стоки от района на Близкия изток, арабски подправки, да посетят ресторанти с екзотична храна.

Женският пазар е постоянна туристическа дестинация, интересът към която се провокира от колоритността на търговците и стоките и автентичната градска архитектура. Всекидневно той се посещава от много гости на столицата и страната, които отнасят със себе си освен типични български сувенири и стоки, и спомена за един чудесно прекаран ден.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK