Бяла приказка

от Валери Петров

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Бяла приказка

© Градски вестник

Постановка: Атанас Илков

Режисьор: Елза Лалева

Сценография и кукли: Майа Петрова

Музика: Петър Ступел

Участват: Здравко Димитров, Мими Йорданова, Нелла Хаджиева, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Веселинива, Надежда Тошева, Елза Лалева


За постановката

Казва се "приятел пръв",
но защо е той такъв?
Затова, че пръв полита
в огъня да те спаси,
пръв , и без да се запита
прав ли си, или не си,
пръв за теб леда пролазва,
пръв за теб пролива кръв –
Ето затова се казва,
че приятелят е "пръв"!


Столичният куклен театър възстановява едно от най-емблематичните представления в своя афиш – "Бяла приказка" на Валери Петров. Представлението, дело на проф. Атанас Илков е играно за пръв път там през 80-те години на миналия век, а след това с текста се заема нов състав, който представя своята интерпретация през 2005 година.


След пет успешни сезона, представлението се "оттегля" в заслужена почивка, а днес възкръсва за нов живот, в памет на Валери Петров, който ни напусна тази година.


Столичен куклен театър посвещава спектакъла и на 90 години от рождението на проф. Атанас Илков – човекът, който създава и утвърждава принципите на професионалното обучение за куклен театър у нас.
"Бяла приказка" е любима не само на децата, но и на възрастните, защото в нея става дума за нещо много ценно – истинското приятелство.


Постановката е колкото за малчуганите, толкова и за техните родители, които често не успяват да видят красотата около себе си, защото вечно са забързани и сериозни. Затова елате при нас и се потопете в магията на нашата "Бяла приказка" – споделя режисьорката на представлението Елза Лалева.

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Младежки театър "Николай Бинев"

Адрес: гр. София, бул. "Княз Александър Дондуков" №8-10

  • Ср. 20.03.19

    11:00

  • Нед. 07.04.19

    11:00

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK