Двама нещастни румънци, които говорят полски

от Дорота Масловска

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Двама нещастни румънци, които говорят полски

© Shutterstock

Режисьор: Георг Жено (Германия)

сценография: Лили Джагарова

с участието на: Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Благой Бойчев, Милко Йовчев, Боряна Пенева, Ина Добрева.

Вход: 10/8 лв.


За постановката

Първа сценична реализация в България


Историята на млад мъж (Парха) и млада жена (Джина), които след нощен купон тръгват на лудо пътуване на автостоп из Полша, като се преструват на румънски просяци. Той е отегчен варшавски актьор, играещ свещеник в популярен сериал, тя работи в ресторант за бърза закуска, отглежда сама детето си и бяга от проблемите и случайните връзки. Разказът асоциативно ни препраща към легендата за Бони и Клайд.


"Двама нещастни румънци, които говорт полски" е многопланова и многожанрова история за Пътя, нещо като роуд муви. В случайна кола се качват двама: мъж и бременна жена. Мръсни, неугледни, агресивни и очевидно наркомани. Шофьорът е уплашен – как би трябвало да се държи в подобна ситуация? Но под заплахата да бъде убит с джобно ножче, пали колата и потегля.


Така започва пътят на Парха и Джина (двамата нещастни румънци) към Бога. Пътят на героите е път към себе си, път в търсене на собственото си естество, път към умението да чуеш, да разбереш и да обикнеш другия. Само заедно Парха и Джина могат да постигнат макар и някаква хармония.

Повече

Всеки ден

/ Филми 2
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах