Забвение

17 - 18 март 2017 г., Derida Dance Center, 20:00 ч.

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Официален плакат на "Забвение"

© Беатрис Бочева

Официален плакат на "Забвение"

17 - 18 март 2017 г.

Derida Dance Center

20: 00 ч.

Вход 10 лв.

режисура и хореография: Янита Кирова

участва: Симона Тодорова

асистент-хореограф: Ива Лапатова

сценография и визуална среда: Моника Иванова и Ивайло Ангелов

музика: Константин Ангелов

костюмография: Станислава Маркова

фотография и дизайн: Беатрис Бочева

реклама и комуникации: Александра Димитрова

драматургичен консултант: Венелина Петрова


За постановката

В Derida Dance Center ще има премиера танцово-пантомимният моноспектакъл "Забвение". Представлението е дебют за режисьора и хореограф Янита Кирова и е вдъхновено от класическото българско произведение "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски. Чрез езика на танца и пантомимата "Забвение" интерпретира вечните дилеми за човека и неговата съдба, така както те биват усетени и преживяни от младия и вдъхновен екип на спектакъла.


"Вървейки по своята стълба на живота, хората забравяме много често откъде сме тръгнали и кои сме били. Понякога болезнено силно, дотолкова, че се срамуваме от корените и миналото си. Забравяме близките на нас хора и тези, с които сме израснали. Забравяме дома си. Забравяме да бъдем естествени и се превръщаме в лъскави кукли.", споделя режисьорката. "Когато бях малка всяка сутрин цялата къща миришеше на прясно сварено кафе


Всяка сутрин татко правеше кафе на мама. А нямахме много. Това ми носеше усещане за уют, семейство и любов. Единствено току-що свареното кафе е способно да разнесе аромата си из цялата къща. Онази миризма..." В началото е домът. А после? "Забвение" излиза извън зоната на семейния комфорт и влиза в съзнанието на съвременния човек, за да върви с него по стъпките му.


Представление за пътищата, които избираме, и изборите, които ни променят. За хората, които искаме да бъдем, и хората, които забравяме да бъдем, в устрема си напред. Напред, но на каква цена? "Забвение" изследва загубата на идентичност, саморазрухата и обезличаването, в стремежа за повече, тук и сега. Замисля ни за неосъзнатите трансформации на личността и ни изправя лице в лице с човека в лъскавото огледало.


Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и със съдействието на Derida Dance Center, Столична община, Драматичен Театър – Ловеч, Къща за гости "Старият Ловеч", New Level Communication.

Повече

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK