Вълшебната флейта

Опера за деца от Волфганг Амадеус Моцарт

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Вълшебната флейта

© Национална опера и балет

Диригент: Борис Спасов

Режисьор: Юлия Кръстева

Художник: Християна Михалева


За постановката

Спектакълът ще се състои в Парка на Военна академия "Г.С.Раковски" /малка сцена/


Последната опера на В. А. Моцарт, "Вълшебната флейта" е шедьовър, който не слиза от оперните сцени. За първи път е представена във Виена на 30 септември 1791 г., под диригентството на композитора и преминава с голям успех. Гьоте много харесва тази опера, нарича я "утопична и странна приказка, в която се проповядват човешките добродетели: любов, трудолюбие, нравствено съвършенство".


В Софийската опера "Вълшебната флейта" е поставяна многократно, но специално за новата детска образователна програма, от режисьорката Юлия Кръстева ,диригентът Борис Спасов и художничката Христиана Михалева е създадена адаптирана версия за деца. Действието е съсредоточено и динамично, сюжетът е пресъздаден с много хумор и настроение, главните герои са представени с най известните си арии и ансамбли.

Повече

Постановки

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK