Прилепът

Оперета от Йохан Щраус

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Прилепът

© Музикален и балетен център

режисьор: Марияна Арсенова

диригент-постановчик: Юли Дамянов

диригенти: Огнян Митонов и Димитър Косев

сценографи: Иван Савов и Слава Савова

художник по костюмите: Яна Дворецка

хореограф: Йоанна Стоянова

в ролите: Богомил Спиров, Владимир Грудков, Добрина Икономова, Олга Динова, Марияна Арсенова и гост-солиста Илина Михайлова (Розалинда), Николай Борисов, Иван Панев и Христо Сарафов, Стефан Петков и Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Теменужка Трифонова, Дайана Фирузи и Исидора Молес, Кръстан Кръстанов, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски и други

Хор, балет и оркестърът на Музикалния театър


За постановката

Гледаме непоставяна досега у нас сценична версия на оперетата. Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус-син.


"С тази премиера на "Прилепът" искаме да поднесем подарък на нашата публика" - казва режисьорът на новата постановка Марияна Арсенова. "Публиката ще види класически прочит на пиесата и в същото време една изцяло нова и непоставяна досега сценична версия на "Прилепът". Тя е направена с шега, с лекота и финес – както се поставят всички оперетни заглавия в Музикалния театър."


"Прилепът" на Щраус е класическа танцувална оперета, в която любовните страсти и семейни перипетии са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила. Мелодраматичният и комедиен стил на либретото, съчетан с красивата музика на Краля на валса, създават усещането за празничност и лекота.


"Костюмите не са от епохата на написването на "Прилепът", те са съвременни и това е нарочно търсен похват от режисьора на спектакъла" – разкрива художникът по костюмите Яна Дворецка. Безспорно най-провокативна е визията на Граф Орловски, на бала на когото се заплитат неочакваните и комични ситуации в "Прилепът". В ролята ще видим младите звезди на Музикалния театър Александър Панайотов и Денко Проданов.

Повече

Постановки

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK