Отворена брачна двойка

от Дарио Фо и Франка Раме

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Отворена брачна двойка

© Театър 199

режисура: Мариус Куркински

участват: Рени Врангова, Веселин Анчев, Константин Икономов

сценография: Петя Стойкова

музика: Емилиян Гацов

превод: Хубен Стойнов


За постановката

Пиесата избрах заради връзката между актьор и зрител. Тя е едно дълбоко признание, че каним хората да се насладят на актьорското изпълнение. Предлагаме различни видове игра. От атрактивно публичната до затворената, строго психологическа комуникация. Подходът на екипа към пиесата и играта е такъв: "отворена брачна двойка" – защо? Защо е необходимо една брачна двойка да е отворена? Това не е ли поредният триумф на човешката капризност и своеволие в изобилието от всякакви други възможности? Къде остава любовта? Къде е свързването на двама души чрез венчаване?


Докато играта между съпрузите е още весела и неангажираща, така ще играят и актьорите. Строг атракцион на чувствата. Но когато болката и мъката протегнат ръце към тяхната уж безобидна забава – изпълнението на ролите ще се отправи към интимна, откровена истинност.
Няма отворени брачни двойки. Има само двама.


Авторите надскачат проблема с театрални способи. Темата е само средство за театър. Едно поредно уродливо явление, като отворената брачна двойка, е само причина за театър, за извисяване. Колкото и да се опитват да се вълнуват от любовната трагедия, Дарио Фо и Франка Раме не могат да скрият, че я използват най-вече за нова пиеса, нова игра, за ново създаване на театър. Ето това е утеха за братството на актьорите и живата публика.


Мариус Куркински

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Театър 199 Валентин Стойчев

Адрес: ул. "Славянска" №8

  • Чет. 28.01.21

    19:30

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK