Барон Мюнхаузен

по Ерих Рудолф Распе

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Барон Мюнхаузен

© Ариел Театър

Драматизация и постановка: проф. Славчо Маленов

Сценография и кукли: Силва Бъчварова и Васил Рокоманов

Музика: Владимир Джамбазов

Участват: Росица Спасова и Георги Спасов


За постановката

Разказвайки своите чудни фантазии, Барон Мюнхаузен сякаш не приема реалния свят, но по този начин помага на едно малко момиченце да реши важен проблем, който измъчва душата му. Вярата, че човек не е това, което е, а онова, което би искал да бъде й дава шанс да пофантазира.


Във всеки мъж живее един барон Мюнхаузен – изобретател, герой и джентълмен. Във всяка пък жена дреме една Спяща красавица, в очакване да бъде целуната, за да се пробуди за нов, бурен живот.


Спектакълът за подвизите на симпатичния барон Мюнхаузен търси отговор на въпроса: "Защо човек е склонен да си измисля?". Разказвайки своите чудни фантазии, той помага на едно малко момиченце – Роси, да реши важен проблем, който измъчва душата му. Вярата, че човек не е това, което е, а онова, което би искал да бъде, й дава шанс да пофантазира заедно с него и да избяга от грубия свят на ежедневието.
С много хумор и очарование двамата актьори ни представят тази изпълнена с всевъзможни герои история.


Награди
- Съюза на българскити артисти с "Икар2007" за най-добър куклен спектакъл.
- Награда за мъжка роля на Георги Спасов в спектакъла "Барон Мюнхаузен" на 14-ти международен фестивал на театрите за деца Суботица (Сърбия) 2007 г.
- Награда "Стара Загора"за колектива на спектакъла"Барон Мюнхаузен" от Общински съвет град Стара Загора 2007 г.
- Награда на холандското жури за най-добро представление на спектакъла "Барон Мюнхаузен" - ХV–ти международен куклен фестивал "Двама са малко - трима са много" – Пловдив 2007 г.
- Награда на детското жури за най-добро представление на спектакъла "Барон Мюнхаузен" - ХV–ти международен куклен фестивал "Двама са малко - трима са много" – Пловдив 2007г.
- Награда за мъжка роля в спектакъла "Барон Мюнхаузен" на VІ международен фестивал на театрите за деца Баня Лука -2007 г.
- Награда за най- добра интерпретация за спектакъла "Барон Мюнхаузен" - ХV–ти международен куклен фестивал "Двама са малко-трима са много"–Пловдив 2007 г.
- Награда за мъжка роля в спектакъла "Барон Мюнхаузен" - 14-ти международен куклен фестивал "Златният делфин" - Варна 2008 г.
- Награда за режисура на спектакъла "Барон Мюнхаузен" - 14-ти международен куклен фестивал "Златният делфин" - Варна 2008 г.

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Театър 199 Валентин Стойчев

Адрес: ул. "Славянска" №8

  • Съб. 23.02.19

    11:30

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK