Любовна песен

от Джон Колвенбак,

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Любовна песен

© Младежки театър

Превод: Петър Кауков

Сценография и костюми: Елена Иванова

Режисьор – Андрю Волкофф

Асистент- режисьор – Димана Пейчева

музика: Мартин Каров

Участват: Силвия Лулчева, Светослав Добрев,

Николай Луканов, Елена Бърдарска, Александър Хаджиангелов


За постановката

 "Като първи режисьор, който се включва в програмата "Американско български режисьорски обмен", съм много развълнуван да поставя българската премиера на американската комедия от Джон Колвенбак "Любовна песен", тук в Младежки театър "Николай Бинев". Прочитайки пиесата, аз се влюбих в нея и започнах да мисля за нашата, американска гледна точка за любовта, хумора и любовните песни и открих интересна връзка между тях. Любовните песни в Америка, както и комедиите, често са гледани с пренебрежение като лековати, незначителни неща. Но да погледнем по-дълбоко.


За някои, тези песни са невероятни произведения на изкуството, имат невероятна емоционална енергия и сила. Те достигат нещо много дълбоко в нас, тъй както добрите комедии могат да достигнат, под повърхността на хумора, ние често можем да достигнем едно първично ниво, можем да стигнем дори до сълзи. Те говорят едновременно за истината и познанието на човешкия опит, за желанието да чувстваш, да рискуваш, да се обвързваш, да изоставяш, ... да обичаш. Въпреки несправедливото подценяване на двата жанра – комедиите и любовните песни ни дават уникалната възможност да се отворим за любовта и връзката ни със света.


От тази гледна точка "Любовна песен" започна да се трансформира. Тя вече не е просто американска пиеса, не е и българска продукция, а е една универсална история."


Андрю Волкофф

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK