Детектив

от Антъни Шафър

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Театър "Българска армия"

Театър "Българска армия"

Режисьор: Надежда Асенова

Сценография и костюми: Кънчо Касабов

Музика: Дони - Добрин Векилов

Участват: Иван Радоев, Дони - Добрин Векилов


За постановката

С динамичен диалог, неочаквани обрати и с интелигентното чувство за хумор наАнтъни Шафър, "Dетектив" е предизвикателство както за публиката, така и за актьорите. На сцената на Театър "Българска армия" в ИГРАТА - "Dетектив" влизат Иван Радоев и Добрин Векилов – ДОНИ, режисирани от Надя Асенова, в сценичната среда и мултимедията на Кънчо Касабов.


Пиесата на Антани Шафър има зашеметяващ успех. На сцената на театър "Сент Мартин" достига рекордните 2 359 представления в Лондон, както и 2 000 на Бродуей, където печели наградата "Тони" за най-добра пиеса на 1970 година. Две години по-късно по нея се снима трълърът "Частен детектив" ("Копой").


"Dетектив" е криминале. Игра за двама мъже, които искат да премерят силите си, характерите си, егото си. Състезание, което на моменти минава всякакви граници и се превръща в игра на живот и смърт. В духа на доброто криминале, нито едно действие не е окончателно и никой не може да отгатне следващия ход на играчите.


"- Значи, Вие смятате брака за игра, сър?
- Не брака, инспекторе, а секса. Сексът е играта, а бракът е наказанието."


Играта няма правила. Театър, покер, интелектуална схватка – всички средства са в действие за да има надмощие.


Иван Радоев споделя за своя персонаж: "Майло влиза в тази игра с чисто сърце, но дали ще излезе по същия начин? Двама мъже играят, да го наречем най-общо – мач – със завиден спортен хъс. Ще останете изненадани от тяхната изобретателност и вярвам, ще се забавлявате, както се забавлявахме и ние, докато работихме по спектакъла, а и сега, когато продължаваме да го развиваме. И да, не става дума само за жени"


Сигурно много хора с изненада ще установят името на Добрин Векилов - ДОНИ, в афиша на пиесата "Dетектив". Самият той казва: "Приех, защото се изкуших, защото повярвах в преценката на режисьора и в партньорството на дългогодишния ми приятел Иван Радоев, а и защото изпитвам себе си, в този уникален текст на Антъни Шафър. Както казва героят ми Андрю Уайк: "Най-краткия път към сърцето на всеки мъж минава, през унижението"."

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Театър "Българска Армия"

Адрес: ул. "Г.С. Раковски" №98

  • Чет. 21.02.19

    19:30

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK