Синята брада - брак без приказка

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Театрална работилница Сфумато

Театрална работилница Сфумато

Режисьор: Василена Радева

Художник: Теодора Лазарова

Участват: Елена Димитрова, Ивелина Колева, Мила Люцканова, Богдана Котарева


За постановката

Проект на ПАНИК БУТОН ТЕАТЪР


Бракът със Синята брада е приказен образ на често срещана житейска ситуация, която в същността си е един екзистенциален избор – да се откъснем от своята интуитивна природа, да обезкървим своите идеи и мечти, да спрем да бъдем любопитни, т.е. да спрем да се развиваме.


Кой от нас не е правил компромис, самоубеждавайки се, че "брадата всъщност не е чак толкова синя"?
Но идва момент, когато отваряме вратичката на килера и откриваме своите омъртвени стремежи. И това е решителният момент, в който трябва да се изправим срещу " хищникът, в самите нас", който е подхранван от обществени порядки и стериотипни категоризации.


Защото, както твърди Юнг, "срещата със себе си е едно от най-неприятните неща, което може да бъде избягвано до тогава, докато можем да проецираме навън всичко отрицателно."


Това е авторски пърформанс, посветен на жените, които държат в ръцете си ключе, а то не спира да кърви и да крещи, че "нещо не е наред".


Представленията са реализирани с финансовата подкрепа на Министерство на Културата.
Благодарим за експертното съдейтвието на Фондация " Асоциация Анимус ".

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK