Дъщерята на самурая

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Театър "Сълза и смях"

Театър "Сълза и смях"

Постановка: Любомира Костова

Сценография и изработка на куклите: Уатару Караки и Мила Дикалова

Изработка на декора: УЛТРА ООД

Консултант конструкция: арх. Константин Димитров

Музика: Мария Михайлова

Асистент продукция и видео заснемане: Калоян Николов и РУБЕКУЛА ООД

Участват: Георги-Маноел Димитров, Алек Чурчич, Димитра Попова, Денислава Николова

Ментор: Уатару Караки


За постановката

По японската народна приказка "Химе с голямата шапка"


Любовта е общовалидна ценност за всички култури. Тя е тази, която кара хората да вярват в красотата на живота и да таят надежда за по-добро.


През призмата на японската култура и похватите на марионетния театър "Такеда" имате възможност да се запознаете с историята на Уме Купичката.


Никой не знае коя е Уме и защо носи на главата си огромна купичка за ориз. Единствен Итароу – най-малкият сина на Шогуна – не ѝ се подиграва и става нейн приятел. Двамата се изправят пред различни препятствия, търсейки как да развалят магията на купичката. В пътя към развалянето на магията, благодарение на своята душевна чистота, Уме разкрива за зрителите и други добродетели като добрина, честност и отдаденост, които са общовалидни за всеки един човек. Поучителна и истинска, историята, която учи, че нашето щастие, зависи единствено от самите нас.


Насладете се на прецизността и красотата на японския марионетен театър и проследете как искрената и чиста любов може да отвори всяка врата. Спектакълът "Дъщерята на самурая", по японската народна приказка "Химе с голямата шапка" е подходящ както за деца, така и за възрастни. За създаването на спектакъла са използвани похватите на японския марионетен театър "Такеда", а марионетките са направени с автентични материали от Япония.

Повече

Постановки

Ugly dolls

/ Филми 0
Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK