България

Източник: Алфа Рисърч

Избирателна активност
Гласували
Негласували

Източник: ЕП

Кой печели в ЕС

Източник: ЕП

Енергични хора

от Василий Шукшин

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Енергични хора

© Темелко Темелков

Превод: Борис Спиров

Постановка и текст на песните: Николай Ламбрев-Михайловски

Сценография: Чайка Петрушева

Музика: Добрин Векилов-Дони

Сценично движение: Александър Илиев

Фотограф: Темелко Темелков

в ролите: Красимир Ранков, Веселин Мезеклиев, Петко Венелинов, Борислав Захариев, Михаил Петров, Михаил Сървански, Стела Ганчева, Елена Атанасова, Иво Горчев, Иван Хаджиянев, Данаил Николов


За постановката

Пиесата "Енергични хора" на Василий Шукшин е написана отдавна, както самият автор я нарича – повест за театър. Героите и днес са същите като преди – живи и здрави сладури. Битието не ги е затрупало, не ги е запратило в нищото. Напротив. Днес тези симпатични хора са още по-активни и свежи. Те са пак сред нас. Те са, може би, наши съседи, приятели, познати. И заедно с нас летят на сън и наяве към обетованата земя на щастието.


Шест мъже обичат да полудуват след тежката работна седмица. Сбрани около единия, който е човек на отговорна длъжност в държавната администрация, крадат. СЕРИОЗНО КРАДАТ. Да, добре се справят на "тъмно". Малък сив бизнес. НЕ СА ЛОШИ ХОРА. НЕ! Обичат живота, а той не е лесен. Защото имат семейства. А затова трябват пари. Всичко става спари. Нали? И понеже парите от заплатите изобщо не стигат, те поработват сериозно на тъмно.


Но животът в един момент чупи огледалото. Правиш гаф в "интимния сектор", жена ти те спипва и тогава? Тогава те очаква среща с прокурор Тежки, безсънни дни и нощи предстоят!
Николай Ламбрев-Михайловски

Повече

Опърничавите

/ Филми 1
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK