Енергични хора

от Василий Шукшин

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Енергични хора

© Темелко Темелков

Превод: Борис Спиров

Постановка и текст на песните: Николай Ламбрев-Михайловски

Сценография: Чайка Петрушева

Музика: Добрин Векилов-Дони

Сценично движение: Александър Илиев

Фотограф: Темелко Темелков

в ролите: Красимир Ранков, Веселин Мезеклиев, Петко Венелинов, Борислав Захариев, Михаил Петров, Михаил Сървански, Стела Ганчева, Елена Атанасова, Иво Горчев, Иван Хаджиянев, Данаил Николов


За постановката

Пиесата "Енергични хора" на Василий Шукшин е написана отдавна, както самият автор я нарича – повест за театър. Героите и днес са същите като преди – живи и здрави сладури. Битието не ги е затрупало, не ги е запратило в нищото. Напротив. Днес тези симпатични хора са още по-активни и свежи. Те са пак сред нас. Те са, може би, наши съседи, приятели, познати. И заедно с нас летят на сън и наяве към обетованата земя на щастието.


Шест мъже обичат да полудуват след тежката работна седмица. Сбрани около единия, който е човек на отговорна длъжност в държавната администрация, крадат. СЕРИОЗНО КРАДАТ. Да, добре се справят на "тъмно". Малък сив бизнес. НЕ СА ЛОШИ ХОРА. НЕ! Обичат живота, а той не е лесен. Защото имат семейства. А затова трябват пари. Всичко става спари. Нали? И понеже парите от заплатите изобщо не стигат, те поработват сериозно на тъмно.


Но животът в един момент чупи огледалото. Правиш гаф в "интимния сектор", жена ти те спипва и тогава? Тогава те очаква среща с прокурор Тежки, безсънни дни и нощи предстоят!
Николай Ламбрев-Михайловски

Повече

Напред

/ Филми
Напред

Напред

Виж видеото
Невидимия

Невидимия

Виж видеото
Ятаган

Ятаган

Виж видеото
Островът на фантазиите

Островът на фантазиите

Виж видеото
Джоджо Заека

Джоджо Заека

Виж видеото
Лоши момчета завинаги

Лоши момчета завинаги

Виж видеото
Диви и щастливи

Диви и щастливи

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Завръщане

Завръщане

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK