Exploded Goo

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Пространство ДНК

Пространство ДНК

концепция и изпълнение: Зринка Ужбинец

Хореография, сценография и осветление: Ида Даниел, Карлос Франке, Катаржина Каня и Зринка Ужбинец

Звук: Аран Клеербаур

Времетраене: 50 минути


За постановката

Специални благодарности на: / Special thanks to: Todor Stoyanov (trailer), BADco., Caroline Creutzburg, Ivan Hamarić, Andreja Kulunčić, , Anna Tzini and all those generous outside eyes (Rahel Barra, Fabricio Belzoff, Clara Reiner, Gry Tingskog, Bernhard Siebert, Xavier Le Roy)


Приятелско предупреждение: в това представление можете да видите глава, която наблюдава тялото си отдалеч, голям корем, святкащи очички, които гледат непристойно, паднали нокти, уста, която хапе и издава смущаващи звуци, малко танц на една въображаема котка, ритащ крак на робот "Exploded Goo" (буквално: "Разглобена слуз" ) на Зринка Ужбинец е хореография, която се стреми да изгради чудовищно тяло в реално време.


Представлението е вдъхновено от фотомонтажите с изрезки от снимки и е съставено от разглобени части от танц, движения, жестове, образи и значения. "Exploded Goo" е лично желание да се предизвикат възприятията за танцуващото тяло на сцената, разкривайки едно чудовищно тяло; тяло, съставено от много други; тяло в преход.


Зринка Ужбинец е танцьор и изпълнител с интерес към хореографията. От 2006 г. е член на една от водещите хърватски независими артистични формации BADco. и е от координаторите на Експериментална свободна сцена (Еkscena) – независима организация, създадена в Загреб за популяризиране на съвременния танц и други форми на сценични изкуства. Сътрудничи си с различни артисти и е съавтор на редица представления в съвременния танц и пърформанс. Завършила е икономика, образователен курс в Центъра за изследвания на жените в Загреб, както и магистърската програма "Хореография и пърформанс" на Института за приложно театрознание в Гисен, където създава и "Exploded Goo".


Продукцията се осъществява в сътрудничество с Театрална академия – Хесен и с Центъра за изпълнителски изкуства Музонтурм, Франкфурт.


Продукцията гостува с подкрепата на Гьоте-институт България и Национален фонд "Култура".


10 лв. в предварителна продажба и 15 лв. в деня на представлението


Разговор с артистите и публиката след края на представлението, модериран от Снежанка Михайлова

Повече

Господарка на злото 2

Господарка на злото 2

Виж видеото
Жокера

Жокера

Виж видеото
Загубеният йети

Загубеният йети

Виж видеото
Playmobile: Филмът

Playmobile: Филмът

Виж видеото
Засукан свят

Засукан свят

Виж видеото
Завръщане

Завръщане

Виж видеото
Микеланджело: Безкрайност

Микеланджело: Безкрайност

Виж видеото
ТО: Част втора

ТО: Част втора

Виж видеото
Angry Birds: Филмът 2

Angry Birds: Филмът 2

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK