Хуманоптер

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Театър Азарян

Театър Азарян

Концепция и режисура: Клеман Дазен

Светлинен дизайн: Тони Герен

Звуков дизайн: Грегори Адоар

Звуков инженер: Матьо Ферасон

Асистент хореограф и режисьор: Матьо Ферасон

Костюми: Фани Веран

автори и изпълнители: Джонатан Бу, Клеман Дазен, Мартен Сер, Богдан Илуз, Рено Руе, Мартен Швиецке, Тома Хотцел


За постановката

Компания La Main de l’homme - Франция


Представлението е визуална и ритмична партитура за седем жонгльори. Какво кара жонгльора непрекъснато да хвърля топка във въздуха, след като знае, че в даден момент тя все пак ще падне на земята? Паралелът между безкрайната дейност на жонгльора и мита за Сизиф е очевиден – изглежда във всяка работа, във всеки занаят съществува някакъв парадокс


В Хуманоптер (нещо между човек и насекомо) младият жонгльор и режисьор Клеман Дазен поставя едно мини общество от седем жонгльори, между които непрекъснато се хвърлят във въздуха топки. Свободно летящи и падащи, те създават внушителен образ, на фона на който човешкото тяло изглежда особено уязвимо.


Повторението на действието до абсурд и до виртуозност е движещата сила в това необичайно представление. То предлага алегоричен образ на представите за работа, успех, продуктивност и ефикасност. С Хуманоптер Клеман Дазен преоткрива жонглирането за танцовата сцена.


"Целта ми беше посредством изтощителна работа с тялото и сложна техника за жонглиране да създам алегоричен образ на множеството значения и възприятия за работата в нашето общество."
Клеман Дазен

Повече

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Суперинтелект

Суперинтелект

Виж видеото
Бащата

Бащата

Виж видеото
Ловът

Ловът

Виж видеото
Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK