ДНК

от Денис Кели

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Theatro

Theatro

Сценография: Киряна Аврониева

Режисьор: Стефан Зарев

Композитор: Кристиян Георгиев

Плакат: Илина Грозева

Участват: Мария Панайотова, Румен Михайлов, Галина Иванова, Анатолий Ставрев, Марио Топалов, Владислав Стоименов, Стефан Кондров, Кристиян Топов, Димитър Димитров Димитров


За постановката


"ДНК" от Денис Кели е съвременна пиеса, която за първи път се среща с българската публика. Представлението е вдъхновено от младежите, израснали по онези детски площадки, които сега са потънали в ръжда и растителност. Младежите, които се отгледаха сами там, защото обществото беше твърде забързано, за да им обърне внимание.


Младежите, които взеха пример от силните на деня и решиха, че всичко може да им се размине. Това са същите тези младежи, за които регулярно ни се напомня в криминалните хроники. "ДНК" е представление за тях. За нас.


За избора между обвинението и съчувствието, между разбирането и агресията, между правилното и лесното. Една история, на която бихме се присмели. История, която бихме подминали, без да си дадем сметка каква е нашата отговорност за реалността, в която живеем и че всъщност в тази история злодеят, може би, сме ние.


Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура, програма "Дебюти"

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK