Приказки от минало-свършените времена

от Ръдиард Киплинг

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Приказки от минало-свършените времена

© Shutterstock

Превод: Венцислав Асенов

Драматизация и режисура: Венцислав Асенов

Сценография: Елица Георгиева

Музика: Павел Васев

Участват: Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова


За постановката


Автор на вълшебния и приключенски текст, който несъмнено ще грабне вниманието на децата е световноизвестният британски писател и поет Ръдиард Киплинг! Ръдиард Киплинг е име, което е оставило изключителна следа в историята на детската литература, и чиито произведения са сред най-четените детски заглавия от повече от век насам. Нима има човек, който поне веднъж не е чел "Книга за джунглата" или не е чел книгата на своите деца?


Неслучайно и до днес Ръдиард Киплинг остава най-младият Нобелов лауреат за литература (1907 г.) - той получава наградата на едва 42-годишна възраст.


Колекцията от приказки "Приказки от минало-свършените времена" е класика в света на детската литература и е сред най-известните творби на Ръдиард Киплинг, които се четат по целия свят.


Магическият свят на Ръдиард Киплинг ще оживее на сцената на Младежки театър "Николай Бинев"!


Преводът, драматизацията и режисурата на спектакъла "Приказки от минало-свършените времена" ще са дело на Венцислав Асенов, който има зад гърба си множество успешни проекти на сцената на Младежки театър (както за възрастни, така и за деца), включително присъстващите в репертоара на театъра и към момента спектакли "Някои го предпочитат горещо", "Бременските музиканти", "Съблечи се за вечеря", "Карлсон, който живее на покрива" и "Камъни в джобовете".


Сценографията на спектакъла е "поверена" на Елица Георгиева, която също има дълъг списък от спектакли в Младежки театър, сред които "Като трохи на прозореца", "Еквус", "Специални поводи", "Лунните деца", "По-полека", "Bai Ganyo" и "Бившата мис на малкия град", за който Елица Георгиева беше номинирана за наградата "Аскеер 2021" в категорията "Костюмография".


Павел Васев допълва страхотния постановъчен екип на "Приказки от минало-свършените времена", създавайки музиката към спектакъла, а Гьорги Георгиев-Антика ще бъде вокалният педагог, който ще помага на артистите в нелеката задача да изпеят по перфектен начин създадените от Павел Васев песни.


Не съществува съмнение, че артистите ще се справят с всички задачи и предизвикателства, имайки предвид страхотния актьорски състав, който участва в спектакъла!


На сцената ще ви очакват Августина-Калина Петкова, Кирил Недков, Кристина Янева, Светослав Добрев, Ярослава Павлова!

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Младежки театър "Николай Бинев"

Адрес: гр. София, бул. "Княз Александър Дондуков" №8-10

  • Нед. 12.12.21

    11:00

  • Нед. 19.12.21

    11:00

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK