Омразна любов

по текстове на Шекспир, Молиер, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Омразна любов

© Shutterstock

Режисьор: Борислав Чакринов

Костюми: Мартина Варийска

С участието на: Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов, Асен Лозанов


За постановката


Историята на българския и световния театър е изпълнена с изключително талантливи артисти. Не толкова много са случаите, в които сценичното партньорство на двама от тях устойчиво създава нова художествена стойност, придава звезден блясък на спектаклите, в които участват.


Такъв е случаят с Асен Блатечки и Койна Русева.На сцената взаимоотношенията им създават такава енергия, такава главоблъсканица от възходи и падения, от привличане и отблъскване, че ако това бяха реални взаимоотношения, тази двойка нямаше да слиза от челните страници на жълтите издания.


Спектакълът "Омразна любов" представя няколко от най-известните сцени от световната класическа драматургия. Героите почти мигновено преминават от състояние на омраза към върховна любов - Лейди Ана и Ричард от "РичардIII" на Шекспир, Дон Жуан и Ана от "Дон Жуан" на Пушкин, Катерина и Петручио от "Укротяване на опърничавата" на Шекспир, Смирнов и Елена Сергеевна от "Мечка" на Чехов. Едно театрално предизвикателство, което изисква изключително майсторство и създава условия за висш актьорски пилотаж.


Спектакълът разказва за това странно чувство "любовта", което ни връхлита неочаквано, нарушава покоя ни, прави ни луди и смешни. Като буря, разразила се без предизвестие. Яростна и безобразна Сляпа, дива и омразна. Понякога не искаме тази любов, мимолетна и вечна но без нея не можем.

Повече

Постановки

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK