Само час спокойствие

от Флориан Зелер

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Превод: Снежина Русинова - Здравкова

Постановка: Антон Угринов

Сценография: Свила Величкова и Ванина Цандева

Музика: Мартин Каров

Фотограф: Антон Даскалов

В ролите: Кръстю Лафазанов, Стела Ганчева, Явор Борисов, Мирослава Върбанова, Ана Вълчанова, Асен Мутафчиев, Пламен Великов, Теодор Елмазов


За постановката


За мен това е комедия за съвременния човек и нашата неспособност да съжителстваме с другите.


В текстовете на Флориан Зелер откривам неща, които ме вълнуват. Теми, близки до мен и моето усещане за света. Гледни точки, осветяващи нелепостта на нашето живеене и претенцията ни, че сме нещо кой знае какво, докато всъщност се въртим в кръг като хамстери в аквариум.


Комедиите на Зелер са винаги написани сръчно и с великолепно чувство за хумор. Струва ми се, че през тях той оглежда света на човека и неговата трагикомична парадоксалност. Поне аз така го виждам. Винаги в разпиляност, без център, неспособен да води елементарен разговор, а не безкрайни монолози, съвременният човек марширува смело през живота устремен към и той не знае накъде. Но това няма значение. В крайна сметка той никога не знае какво иска, но за сметка на това го иска силно и веднага!


Може би всичко това звучи малко тъжно, но не е, защото както казва ирландският драматург Самюел Бекет - "Няма нищо по-забавно от нещастието. Гарантирам ви това. То е най-комичното нещо на света".

Повече

Постановки

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK