Борислав Кьосев: В клуба има големи финансови злоупотреби

Г-н Кьосев, защо не бяхте преизбран за член на управителния съвет. На какво отдавате това решение?

- Това решение на общото събрание на ЦСКА беше подготвяно от доста отдавна. Разбрах го още преди два месеца, когато случайно засякох един разговор между президента на клуба Спиридон Зегов и вицепрезидента Петьо Петков. Всичко беше нагласено така, защото бях неудобен за ръководството на "ЦСКА Роял Кейк". Оставането ми притесняваше много хора. От доста време насам имам желание да направя от ЦСКА професионален клуб с цялостен бюджет около 400 хиляди марки. За целта се опитах да привлека спонсори, като пивоварна "Леденика" и "Лада България", но след отстраняването ми те най-вероятно ще инвестират на друго място. Недоволството ми след женския финал от първенството срещу "Левски Сиконко" беше отражение именно на слабото финансиране на клуба, тъй като 60-те хиляди марки, които идват от "Роял Фуудс", са напълно недостатъчни за професионален волейболен клуб като ЦСКА. Най-големите приходи постъпиха, именно когато аз бях финансов директор, това бе отчетено и на общото събрание.

Как виждате бъдещето на ЦСКА?


- Желая само доброто на ЦСКА, защото този клуб ми е на сърцето, но дълбоко се съмнявам, че го очаква нещо добро, докато президент е Зегов. Години наред той използва ЦСКА за собствено облагодетелстване, а сега, след като военните дадоха базата за ползване на ЦСКА, тази практика ще придобие още по-застрашителни размери. Уведомен съм за множество нарушения, които е извършил Зегов. Някои от тях са фиктивни командировки и използване на служебен бензин за личния му автомобил. Опасенията ми за финансови злоупотреби се потвърдиха и от отказа на генерал Попов в клуба да бъде направена финансова ревизия. Очаквам още този сезон в ЦСКА да започне масова разпродажба, като най-вероятно през следващия сезон на мястото на женския отбор ще се състезават девойки старша възраст. Зад всичко, което обаче става в ЦСКА, стои старият мошеник Спиридон Зегов, чиято единствена цел е да разграби клуба.

Преди месец в ЦСКА беше привлечен италианският мениджър Нино ди Джакомо. Според Вас той ли ще осъществи очакваните трансфери в клуба?

- Джакомо е подставено лице. Преди време той беше и мой личен мениджър, но след като разбрах, че не може с нищо да ми бъде полезен, се лиших от услугите му. От федерацията, където работеше, също го изгониха и сега Любо Ганев го приюти в ЦСКА. Аз исках да привлечем за мениджър Тонато Салтини, който държи правата на Антонина Зетова и е един от най-големите европейски мениджъри, но по неизвестни причини ми беше отказано от страна на ръководството.

Как виждате вашето бъдеще в българския волейбол?

- И сега имам предложения от 2-3 професионални волейболни клуба, но ще взема окончателното си решение идния понеделник.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK