Лигата пое администрирането на първенството с хората на Вуцов

Професионалната футболна лига (ПФЛ) взе решение да поеме администрирането на първенството преди началото на пролетния му дял, макар че в комисиите, които взимат непосредствените решения за шампионата, остават всички хора от лобито на изпълнителния директор на БФС Иван Вуцов. Това стана на заседанието на ПФЛ във вторник, на което присъстваха повечето от президентите на водещите клубове у нас. "Поемаме известен риск, призна президентът на лигата Валентин Михов. В края на тази седмица или в началото на следващата ще имаме още една среща с ръководството на БФС и с председателите на комисиите, за да доуточним нещата. Това е компромис от наша страна, тъй като имаме резерви спрямо хората в комисиите."

Вчера стана ясно, че промените, които направи в работните комисии към шампионата изпълнителният комитет на БФС миналия месец, ще могат да влязат в сила едва след края на сезона. При това положение ръководството на лигата на практика ще управлява първенството само по документи и ще упражнява единствено контролни функции. Контролът върху работата на комисиите до лятото бе поверен на бившите футболни съдии Любе Спасов и Любчо Славчев, които са платени служители на ПФЛ. "Вярно е, че в момента ПФЛ може да бъде само коректив, защото комисиите не са избрани от нас. Ние ще назначим наши хора през юли и те ще поемат функциите си от новото първенство. Сега обаче не можем да влезем в конфронтация и решихме да поемем шампионата, защото може и да нямаме друг такъв шанс. Ясно си даваме сметка обаче, че може да е капан от страна на БФС. На срещата с Иван Славков и председателите на комисиите в края на седмицата ще обърнем специално внимание на съдийската и дисциплинарната комисия, които ескалират напрежението в българския футбол", каза президентът на "Нафтекс" Христо Порточанов. Той единствен остана зад искането Иван Вуцов да бъде отстранен от работата си в БФС.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK