Лечков спечели концесия за комплекс "Хаджи Димитър"

Бившият футболен национал Йордан Лечков, управител на ГД "Спорт палас", спечели общинската концесия за особено право на ползване върху спортен комплекс "Хаджи Димитър" в Сливен и ще има правото да осъществява търговска дейност на неговата територия. Общинският съвет прие на 31 юли доклада на комисията по избор на концесионер с председател заместник-кмета Радостин Койчев и упълномощи кмета на общината да сключи съответния договор. В проведения конкурс участваха двама кандидати.

Първата оферта принадлежеше на ОСК "Черноморец" от Бургас, която предвиждаше инвестиции в размер на 3.76 млн. лв. и откриването на 160 работни места. От ГД "Спорт палас" спечелиха конкурса, защото обещаха инвестиции около 5 млн. лв. и подсигуряването на 300 работни места.

Предвижда се реконструкция и модернизация на градския стадион "Хаджи Димитър" съобразно изискванията на УЕФА и ФИФА за лицензиране на стадиони и спортни съоръжения за подготовка на чужди отбори и организиране на международни турнири. Ще бъдат изградени хотел, басейн, тенис-кортове, ресторант и кафенета. Като гаранция за изпълнение на концесионния договор са посочени приходите от стопанска дейност, лични средства, авторитета и позициите на ГД "Спорт палас", на ММ 9 ЕООД, съдружник в "Спорт палас", както и лично на Йордан Лечков.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK