Боевски иска свикване на избори в БФВТ

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски е внесъл подписка от ръководителите на 26 от 42-та български клуба за свикване на общо събрание на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ). "За свикване на събранието е нужна една трета, а това са две трети от всички клубове в страната. По закон федерацията е длъжна до един месец да насрочи форума и да обяви датата чрез Държавен вестник. Ако това не стане, датата ще бъде определена служебно. Крайно време е хората от федерацията да си ходят. През тези пет години, откакто ръководят нашия спорт, те не успяха да докажат, че имат качества да управляват. Затова ще настояваме за избор на ново ръководство в БФВТ", коментира Гълъбин Боевски.

През март тази година Боевски заедно със Златан Ванев и Георги Марков бяха наказани с лишаване от състезателни права за манипулиране на допинг проба. Тримата български щангисти бяха санкционирани непосредствено преди световното първенство във Ванкувър през ноември 2003 г. Първоначално ръководството на БФВТ застана на страната на щангистите, но след споразумение с Международната федерация по вдигане на тежести (ИВФ) се противопостави на решението на Гълъбин Боевски да търси правата си в Спортния арбитражен съд в Лозана. Боевски заведе дело срещу ИВФ, което след изслушване на страните на 28 юни бе отложено за по-късна дата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK