Общинарите в Добрич спорят за "Добруджа"

Кметът на Добрич Детелина Николова оспорва решение на общинския съвет на града, което я задължава да влезе във владение на общинския пазар - част от капитала на футболен клуб "Добруджа". "Решението нарушава законите и настоявам то да бъде отменено", пише кметът до предстоящата сесия на съвета на 21 септември. Николова смята, че общината трябва да изтегли апортната си вноска от имоти в акционерното дружество и акциите и съгласно Търговския закон те да бъдат обезсилени на общото събрание на футболния клуб, насрочено за края на септември. Ако мажоритарният собственик на "Добруджа" не предприеме действия за намаляване капитала на фирмата, тогава общината трябва да сезира прокуратурата и в окръжния съд да бъде предявен иск за прекратяване дейността на дружеството. Редът, по който общината следва да се освободи от участието си във футболния клуб, трябва да съответства на реда, по който е придобила дялов капитал съгласно Търговския закон, мотивира се кметът.

Конфликтът между общината и мажоритарния собственик на "Добруджа" - софийското дружество "Булнет комюникейшън", започна през пролетта. Тогава общинският съвет взе решение общината да прекрати своето участие в дружеството заради натрупани финансови загуби от 337 000 лева и пропуснато класиране на отбора в А група.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK