ФИФА се оттегли от преговорите с издателите

Световната асоциация на вестниците (WAN) и обединението на водещитеновинарски агенции разпространиха официална декларация, с коятоизразиха разочарованието си от решението на международната футболнафедерация ФИФА да се оттегли от започналите през септември 2005 г.преговори за отмяна на ограниченията, наложени от организаторите напредстоящото световно първенство по футбол върху възможностите заотразяването му в пресата, въпреки неразрешените разногласия междудвете страни.


Базираната в Париж WAN, която представлява 18 000вестника от цял свят, 11 новинарски агенции и девет регионални иглобални пресгрупи, и коалиция на водещи новинарски и фотоагенциизаявиха, че ще разгледат възможностите за уреждане на въпроса в съда,ще информират спонсорите на световното първенство за загубата наприсъствие в пресата, която ще претърпят заради ограниченията на ФИФАза публикуване на снимки, и ще предупредят германските и европейскитеполитически лидери за проблема, който според тях представлява нарушениена конвенциите за свободен достъп и свободен поток на информация, кактои намеса в редакционната политика и независимостта на вестниците.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK