Иван Славков стана почетен председател на водната топка

Иван Славков

© Юлия Лазарова

Иван СлавковБившият председател на БОК и БФС Иван Славков беше утвърден за почетен председател на Българската федерация по водна топка (БФВТ) от общото събрание, на което присъстваха 18 от 25 клуба в страната. Батето, както е също популярен бившият функционер, няма да има управленски функции и затова изборът не противоречи на олимпийската харта, уточняват от БФВТ.


Славков има забрана доживот да участва в управлението на спортни организации по олимпийски видове спорт. Заради присъствието му филма на Би Би Си "Да купиш игрите" той беше изключен от международното олимпийско движение през юли 2005 г. Славков е бивш национален състезател по водна топка.


Новият председател на БФВТ е изпълнителният директор на "Национална спортна база" ЕАД Данаил Димов. Той също е бивш състезател по водна топка. Димов ще бъде начело на централата в следващите пет години. За заместник-председател беше утвърден досегашният председател Ирен Витанов.


"Липсата на материална база е основният проблем пред нас. Трябва да обединим усилията си заедно с плуването, за да подобрим басейните в страната. Управителният съвет ще помогне на клубовете за изработването на проекти за реконструкция на басейните, с които да се кандидатства пред ДАМС и общините. Без басейни няма деца и спортове като плуването и водната топка загиват", каза Димов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK