Хандбалът в България намери спонсор за 200 хил. лв. на година

Компанията "Роял спорт" ще осигурява екипи и топки през следващите три години

Българската федерация по хандбал (БФХ) си осигури спонсор за следващите три години. Това е компанията "Роял спорт", официален представител на марката "Кемпа" за България, която е специализирана в производството на хандбални стоки.


Ръководството на централата поясни, че всъщност контрактите са два - единият е за официалната топка на българското първенство, а другият - за екипировката на националните отбори мъже и жени. Стойността на двата договора е 200 хил. лв. на година (150 хиляди за екипи и 50 хиляди за топки), което прави 600 хиляди за целия период. Тези пари включват осигуряването на 150 топки "Кемпа", производство на фирмата "Улшпорт", и безплатни екипи за националните състезатели от мъжкия и женския отбор. Освен това според параметрите на договора детско-юношеските отбори ще могат да бъдат обличани на преференциални цени, което ще облекчи техните финанси.


"Това е първата ни стъпка към сътрудничество с Българската федерация по хандбал. Марката "Кемпа" е изключително разработена само за този спорт и с нея играят отборите, които са на върха в света - Германия и Исландия", каза Петьо Петков, управляващ директор и собственик на "Роял спорт". Той допълни, че фирмата му представя марката и за Румъния.
Това е първият договор на БФХ от 1988 г. с фирма, която осигурява специализирана екипировка. "Условията са много добри. Смятам, че това е една крачка напред в развитието на нашия спорт, добави генералният секретар на федерацията Павел Дженев. - Това е голяма мотивация за работещите в нашия спорт."


Ръководството на БФХ обяви, че подготовката на националните отбори мъже и жени съответно за европейските и световните квалификации е на 100% осигурена финансово. Парите са от бюджета на централата. "Две трети от бюджета ни представлява пари от ДАМС, останалата част е от спонсори - предимно членове на управителния съвет на федерацията и техните фирми", каза Евтимов. Справка с официалния сайт на ДАМС за държавните субсидии за 2007 г. показва, че парите за спортна дейност на БФХ са 465 270 лв.


Националните състезатели от двата отбора ще получат премии за всяка своя победа в квалификациите, които им предстоят. Жените са в една група с Черна гора, Словения, Италия, Азербайджан и Финландия, а мъжете - с Германия, Беларус, Словения и Израел. Целта е постигането на две-три победи при жените и една-две при мъжете. Евтимов поясни, че ако отборите надскочат нивото си и се класират за европейско или световно първенство, няма проблеми да им бъде осигурена и по-солидна отборна премия.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK