Започват мащабни ремонти в спортни обекти

Бившите общежития за спортисти в&nbsp; &quot;Диана&quot;, които са следващата цел за ремонт на НСБ<br />

© Мария Съботинова

Бившите общежития за спортисти в  "Диана", които са следващата цел за ремонт на НСБНационална спортна база ЕАД, която държи основните спортни съоръжения в страната, започва основни ремонти на три съоръжения на обща стойност 11-12 милиона лева. В най-скоро време ще бъдат обявени конкурси за цялостен ремонт на базата "Спортпалас" край Варна, на залата за спортна гимнастика на стадион "Раковски" и залата за борба в "Дианабад".


"Не искам да обявявам колко конкретно ще струва всеки от трите ремонта, за да не насочвам кандидатите. Но по наши изчисления общо не трябва да надхвърлят 12 милиона лева", заяви Данаил Димов, изпълнителен директор на НСБ, чийто принципал е Държавната агенция за младежта и спорта.


На "Спортпалас" ще се прави тотален ремонт, който включва хотелската част, три зали, стадиона, спортните площадки и басейнът. Навсякъде на откритите съоръжение ще се полага изкуствена настилка. Хотелската част е със 120 легла, но плановете включват да се изгради още един корпус и легловата база да се увеличи на 250 легла.
"Въпреки че базата от пет години е затворена от ХЕИ, все още получаваме запитвания от чужбина дали може да се ползва", обяви Димов.


На стадион "Раковски" ще се прави цялостен ремонт на залата за спортна гимнастика и общежитието към нея.


С ремонта на бившата зала за джудо в "Диана" ще се приключи обновяването на комплекса за борба и вдигане на тежести. Борбата вече ще има две зали, за да може да отговори на изискванията да бъде европейски център за развитие.


"Имаме голямо желание да ремонтираме и блок 2 в "Дианабад", но в момента не разполагаме с финансов ресурс", добави Димов.


Част от средствата са от продажбата на зала "Универсиада" - около 9 милиона лева, а останалата част са заделени резерви на дружеството.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK