ДАМС отказва нов наем на базите на ЦСКА заради дългове

Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) не може да удължи договорите за наем на базите на ЦСКА заради натрупаните досега дългове от над един милион лева, заяви за "Дневник" Румен Кисьов, директор на "Спортни имоти" в агенцията.


На 12 февруари футболният ЦСКА е внесъл в ДАМС молба, подписана от президента Александър Томов и изпълнителния директор Венцислав Живков с искане за договор за наем за "Българска армия", "Червено знаме" и "Панчарево". Договорът за "Българска армия" изтича през юни, а тези за "Панчарево" и "Червено знаме" вече са изтекли и по тях се дължат неустойки. ЦСКА нямат право на каквито и нови договорни отношения, тъй като имат натрупани задължения, каза Кисьов. До 31 октомври 2008 г. дълговете са 700 хил. лв. за стадион "Българска армия", 280 хил. лв. за "Панчарево" и 190 хил. лв. за "Червено знаме".


Сумите са с ДДС и включват наем, консумативи и такса битови отпадъци."Още на 6 март миналата година за трите обекта е подписано споразумение между ЦСКА и ДАМС за разсрочено плащане на сумите, преди това е имало още няколко", допълни Кисьов.Преди два месеца другият изпълнителен директор на ЦСКА, Александър Тодоров, и доскорошният шеф на стадиона Стефан Стоянов са изразили готовност да се изчистят финансовите задължения и да се да поднови договорът за наем за три обекта."Те поискаха да им бъдат приспаднати около 200 хил. лв. Толкова казват, че са похарчили за ремонт. Има си обаче ред за признаване на разходите, които хората от ЦСКА не са спазили, въпреки че им е обяснявано неколкократно какво точно трябва да се прави по наредбите на ДАМС. В случая, за да уважи агенцията искането, е трябвало първо да представят проект за намеренията си, той да бъде одобрен, след това да го изпълнят и накрая вложеното да им бъде признато за разход. Такова нещо не се е случило", заяви Кисьов.


Единият от двамата изпълнителни директори на ЦСКА, Венцислав Живков, заяви, че още няма официално становище на ДАМС. "Все още нямаме официален отговор", каза представителят на "Титан АС". Бъдещите собственици изразиха намерение да модернизират базите, на които тренират футболистите на отбора, както и представителите на детско-юношеската школа. "Ако се наложи да платим тази сума, ще го направим", добави Живков.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK