ГБС взе поръчка за 10.5 млн. лв. за ремонт на "Спортпалас"

Започна реконструкция на три обекта с парите от зала "Универсиада

"Главболгарстрой" е спечелила най-голямата от общо трите поръчки за ремонт на спортни съоръжения, които държавното търговско дружество "Национална спортна база" ЕАД обяви. Притежаваната от Държавната агенция за младежта и спорта компания започна ремонт за около 12 млн. лв. на комплекса "Спортпалас" край Варна, на залата за спортна гимнастика на ст. "Раковски" в София, както и на една зала за борба в комплекса "Диана". От тях ГБС е победител в конкурса за "Спортпалас" за 10.6 млн. лв.


"Всички изпълнители са избрани след провеждане на конкурси и за трите обекта", каза за "Дневник" Данаил Димов, изпълнителен директор на НСБ. Парите са набавени от продажбата на акциите в "Универсиада" АД, в чийто актив е зала "Универсиада", през ноември. Тогава НСБ взе от новия собственик "Велдер билд" 9.5 млн. лв. за половината акции на "Универсиада" и беше обявено, че с парите ще се ремонтират въпросните три обекта. Остатъкът от 3 млн. лв. е от собствени средства на фирмата.


В конкурса за "Спортпалас", където се извършва ремонт на три спортни зали с обслужващи помещения, покрит плувен басейн с обслужващи помещения, хотелската част, топлата връзка и открити спортни игрища, "Главболгарстрой" е бил единственият кандидат. Условията в конкурса обаче поставят високи ограничения за кандидатите - да са извършвали ремонти и строеж през всяка от последните три години за минимум 70 млн. лв., да са построили и въвели в експлоатация поне два обекта за спортни цели и да е пуснал в експлоатация поне един футболен терен. ГБС беше изпълнител на ремонта на националния стадион "Васил Левски".
В конкурса за ремонт на гимнастическата зала на стадион "Раковски" в София победител е "Монолит 21 - Андонов и Захов" ООД, която е предложила най-добра ценова оферта от 1.396 млн. лв. в сравнение с още два кандидата, сред които и ГБС. "Ремонтът започна през май и се очаква да завърши след девет месеца. Освен гимнастическата зала ще бъде обновена и хотелската част", заяви бившият световен шампион и олимпийски медалист Йордан Йовчев. След това ще бъде подписан анекс към договора за закупуване на нови и модерни уреди.


Ремонтът на "Национален център за борба и вдигане на тежести" в "Дианабад" е оценен на 430 912 лв. и е възложен на "Интерстрой- 2004" ЕООД, тъй като е представила по-добра ценова оферта в сравнение с тази на "Енерджи ефект" ЕАД. Третият кандидат - "Монолит 21-Андонов и Захов" ООД, не е допуснат до участие в процедурата заради неизрядност на представените документи.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  Условията в конкурса обаче поставят високи ограничения за кандидатите - да са извършвали ремонти и строеж през всяка от последните три години за минимум 70 млн. лв., да са построили и въвели в експлоатация поне два обекта за спортни цели и да е пуснал в експлоатация поне един футболен терен.
  ---------------------------------------------------------------
  Ако бяха написали, че името на директора трябва да започва със "С" и да е роден в Самоковско поне щеше да е съвсем ясно.
  Да припомним, че търга за 3-те лота на "Тракия" беше отменен от ЕК поради същите причини - предквалификационни условия, предопределящи победителите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK