От ДАМС предупредиха ЦСКА да внимава с базите

ЦСКА трябва да изплати задълженията си към ДАМС и след това да мисли за инвестиции в базите, които използва<br />

© Антон Попов

ЦСКА трябва да изплати задълженията си към ДАМС и след това да мисли за инвестиции в базите, които използваШефът на дирекция "Държавна собственост" в ДАМС Румен Кисьов призова ръководството на ЦСКА да се съобразява със законите и разпоредбите преди да предприема каквито и да е ремонти на базите, които използва.


През последните няколко дни се заговори, че двете страни вече са се споразумели футболният клуб да получи стадион "Българска армия" и базата в Панчарево на концесия. Според информациите, ако ЦСКА получи одобрение, няма да изявява претенции за земята на Четвърти километър, където беше направена копка за мултифункционална спортна зала.


"Няма такова нещо. Не сме разговаряли с никой от клуба. Те най-напред трябва да изчистят задълженията си към ДАМС", каза Кисьов за "Дневник".
В края на март клубът дължеше 1.325 млн. лева на агенцията. Малко след това червените успяха да договорят схема за разсрочено плащане. Те предоха 300 хил. лева, а останалите трябва да внасят на вноски до октомври. Така ЦСКА получи зелена светлина от ДАМС за връщането на лиценза си за евротурнирите.


"В момента съм в отпуска. До преди да изляза обаче от клуба не бяха превели никакви пари", добави Кисьов. В същото време единият от собствениците на червените Димитър Борисов на няколко пъти заяви, че иска да мести детско-юношеската школа на стадион "Българаска армия".


Плановете му включват изграждане на терени с естествена и изкуствена трева. "Забелязвам медийни изяви, но нищо повече. Не са ни търсили от клуба. А за да строят, трябва да ни информират, защото сме собственици".


"Има процедури, които трябва да се спазват. ЦСКА първо е необходимо да изчисти задълженията си. След това да се отвори процедура по Закона за физкултурата и спорта или Закона за концесиите", каза Кисьов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK