Регата по време на криза

Дебютът на ветроходната регата "Яхтинг БГ къп" се оказа сполучлив въпреки решението за организирането й по време на икономическата криза. В надпреварата, част от календара на Българската федерация по ветроходство (БФВ), се включиха близо 40 плавателни съда. Основната цел на домакините от "Яхтинг БГ" беше да създадат надпревара за запалените ветроходци. "Искахме да направим нещо за състезателите. Има време и място за градене на имидж", каза единият от съсобствениците на компанията, Момчил Николов.Организацията на стартовете във водите край Несебър е на стойност около 100 хил. лева. Сумата е осигурена приблизително поравно между "Яхтинг БГ" и спонсорите на регатата. "Много е трудно да намериш партньори в това време. Всичко става на базата на лични връзки и приятелства. Освен това с някои от компаниите правим бартер", добави Николов. Той уточни, че със съпътстващите разходи като наема на яхти сумата се удвоява. Въпреки това е уверен, че сега е подходящият момент за подобни инвестиции. "Ако по време на криза спреш, след това е много трудно отново да набереш скорост", твърди той.


Наградният фонд също прави впечатление в средите. Осигурените 15 хил. лева са трудно достижими от останалите стартове в България. "Това е най-големият награден фонд за регата у нас. Поне тази година със сигурност. Освен това имаме и доста предметни награди", каза Николов.


Организаторите останаха доволни от големия брой участници. "Обикновено при дебютни състезания се записват десетина плавателни съда. При нас бяха над 30, което е повече от добре. Освен това в екипите имаше и международно участие. Ветроходството и регатите са начин на живот", коментира Николов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK