Свилен Нейков обяви заместниците си в спортното министерство

Свилен Нейков обяви имената на заместниците си в спортното министерство<br />

© Дневник

Свилен Нейков обяви имената на заместниците си в спортното министерствоМинистърът на спорта и физическото възпитание Свилен Нейков обяви имената на заместниците си в министерството. Това са доц. д-р Лазар Каменов и Иван Ценов.


Ценов е изпълнителен директор на баскетболната федерация.


Доц. д-р Каменов е ръководителят на катедра "Водни спортове" в НСА "Васил Левски". През декември 2003 г. той е избран за зам.-ректор на спортната академия.
Ресорът на доц. д-р Каменов ще е развитието на спорта за високи постижения и научно-приложната дейност. Иван Ценов ще отговаря за масовия спорт, спортните училища, физическото възпитание на подрастващите, спорта за хората в неравностойно положение и връзките на министерството с обществените организации и сдружения.


Началник на кабинета на Свилен Нейков ще бъде Каролина Зографова, която е хоноруван преподавател в НСА, катедра "Бадминтон", и администратор към Международния тренировъчен център в този спорт. Олимпийската медалистка Евгения Раданова ще бъде съветник в екипа на спортния министър.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на БАСИ...
  *****
  Неутрално

  ГОЛЯМ МИНИСТЪР ,ГОЛЯМО НЕЩО!

 2. 2 Профил на $офф
  *****
  Неутрално

  В Бг спортуват по-малко хора , отколкото са заетите с администрирането му. По тая логика е по-оправдано да има М-во на спИрта, щото пиячите са много повече!

 3. 3 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Защо изобщо има министерство на спорта-ами спорта е ковачница на кадри за мафиотската държава! Вместо за условия за спортуване на хората , се инвестира в допингирани клонинги!

 4. 4 Профил на ATAL
  *****
  Неутрално

  трябва да има Министерство на спорта и физ.възпитание. Крайно време е нацията да се оздрави. Неочаквано, но избърът на министър е изключително сполучлив. Просто да не повярваш като се има предвид капацитета на новия мин.председател. Може би това е най-точния избор на министър измежду всички издигнати министри. Нейков е зрял професионалист съчетаващ качества на шампион, научно-преподавателска дейност и практически треньорски опит дал най-високи резултати. Дано ръцете му са развързани и да се огради с подходящ екип за да може както спортът за високо майсторство, така и масовия да се възродят и да се доближат поне до нивото от преди 25 г. Дано съумее да се справи с проблема с базите и да не позволи да се доразграбят и доразрушат. Умело трябма да се съчетае държавното начало и частния интрес и участие. Избраните от него двама заместници като че ли са качествени спортни деятели с опит и не лош имидж. Трябва спешно но не самоцелно да се обнови нормативната база (закон, правилник и наредби). да се даде по-големи правомощия на федерациите които администрират от името на държавата спортовете. Но да се създаде и ефективна и неформална контролна система за целевото разходване на средствата минаващи от министреството към федерациите. Да не се позволява абсурдното размножаване на федерации и спортни клубове само и само да придобият статут на спортни формации(ЮЛНСЦ в обществена полза). Там където има възможност да се подкрепи и професионалния спорт. Но да се държи сметка и за традицията и нагласите на българските спортисти и обществото. На добър част и дано има Подем на българския спорт в близките години!

 5. 5 Профил на ATAL
  *****
  Неутрално

  Моля участниците във форума за извинение. След като изпратих коментара открих грешки, но за съжаление няма възможност за редакция. Явно, че трябва да се препочете преди ИЗПРАЩАНЕТО. Грешките не са смислови и по същество, а по-скоро липса на някои препинателни знаци и случайно сменени буквички. Ето и накрая трябва да се чете:НА ДОБЪР ЧАС(а не част?, както е излязло) И ДАНО ИМА ПОДЕМ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK