Тотото ще намали тиражите и ще увеличи печалбите

Тотото обеща по-високи печалби за играчите и очаква дълги опашки пред пунктовете <br />

© Красимир Юскеселиев

Тотото обеща по-високи печалби за играчите и очаква дълги опашки пред пунктоветеБългарският спортен тотализатор (БСТ) е разработил нова схема, при която намалява броя на тиражите с цел да се увеличат печалбите за играчите. Тотото обяви, че въвежда промени в правилата на игрите "5 от 35" и "6 от 42", като залогът за една комбинация остава непроменен. В двете игри броят на тегленията се променя от три на две, което увеличава печалбите с 50%.


"Отдавна работим по този проект, тъй като сега печалбите са твърде ниски и това прави тези игри на тотото неатрактивни, каза за "Дневник" Мария Янева, заместник изпълнителен директор на БСТ. - Освен това практиката по света е при игрите на щастието да има само едно теглене, а тотото прави игри в игрите с много ниски печалби. Никой няма интерес от това," смята тя.


Янева обясни, че до сега печалбите при тройките в "6 от 42" бяха заковани на твърдото едно левче, независимо от броя на позналите, при 50 ст. за една комбинация. Позналите четворка, което не се случва толкова рядко, взимат между 7 и 8 лв., а "имаше петици под 200 лв, което направо е нищожна печалба".
Схемата на разпределение на печалбите ще е следната: в първо теглене на "6 от 42" тройките ще разпределят 35% от всички постъпления на тиража предвидени за печалба. За позналите четворка и петица ще има по 25 % от печалбите, а за уцелилите шестица остават 15%. При второ теглене, където печалбите ще са само за позналите пет и шест числа, процентите са съответно 40 и 60.


Още една промяна е направена с цел да доведе до увеличаване на печалбите - премахва се таванът на джакпота от 100 000 лв. за първо и второ теглене и така той вече ще се натрупва без ограничения. Досега милионите се трупаха в трето теглене, а първо и второ бяха лимитирани.


"При играта "5 от 35" тройките ще разпределят 40% от всички постъпления за тиража, предвидени за печалба, а четворките и петиците - по 30%. Тази игра е без джакпот, защото винаги има петици", обясни Янева.


Промените в игрите на Тото 2 ще влязат в сила от 8-ми тираж (31.01.2010 г.).

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK