Американците започнаха да се шегуват с Канада за липсата на медали

Американците натрупаха самочувствие след победата над Канада в мъжкия хокей и започнаха да се шегуват с домакините на игрите<br />

© Reuters

Американците натрупаха самочувствие след победата над Канада в мъжкия хокей и започнаха да се шегуват с домакините на игритеАмериканците използваха неубедителното представяне на канадските спортисти на олимпийските игри до момента, за да започнат тънки шеги и сравнения, с които да покажат превъзходството си над домакините.


До момента САЩ има 25 медала, докато канадците са само с десет. В. "Ю Ес Ей тудей" припомня, че американците могат едва за втори път в историята си да спечелят крайното класиране по медали. Досега те са стигали до този успех през далечната 1932 г. при първото домакинство на Лейк Плесид.


Моментът, в който американското самочувствие се отприщи, беше победата с 5:3 над Канада в мъжкия хокеен турнир. Успехът удари силно по самоувереността на домакините, които се готвеха да станат страната с най-много медали. Те започнаха тренировъчна програма "Да притежаваш подиума", в основата на която лежи титлата в хокея, определян за религия в Канада.
"Те могат да притежават подиума, но ние искаме само да го вземем под наем. Само за февруари и после ще им го върнем", каза състезателят в шорттрека Аполо Антон Оно, който вече взе два медала във Ванкувър.


"Ако знаехме какво правят американците, щяхме и ние да го правим. Те сами сигурно не са наясно защо късметът им се усмихва", каза президентът на Канадския олимпийски комитет (КОК) Майкъл Чембърс. Едно от обясненията вероятно е това, че състезатели като Оно нямат никакви проблеми с аклиматизацията. Американецът е от Сиатъл, което е на три часа южно от Ванкувър. Той не трябваше дори да се справя с часовата разлика, каквито проблеми имаха канадските му конкуренти от Квебек.


Според "Ю Ес Ей тудей" обаче ключът към успеха на САЩ се крие не само в десетте титли, а и в десетте бронзови медала. Те са спечелени от състезатели, които са дошли да опитат да стигнат до подиума. Американците имат едва седем четвърти и пети места. За сравнение Канада е спечелила само един бронз, а 17 състезатели са завършили четвърти и пети, като са останали на крачка от подиума.


"Ние винаги сме били четвъртият, с когото трябва да се съобразяваш", заяви Крис Рюж, изпълнителен директор на КОК. Думите му показват, че канадците могат да изгубят всичко, но не и чувството си за хумор.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK