Фестивалът "Игри за всички" ще обедини деца със и без увреждания

Целта е чрез игри и забавление децата да открият, че човешкото отношение и приемането са стъпки към стопяване на различията, заявяват от спортното министерство<br />

© Николай Дойчинов

Целта е чрез игри и забавление децата да открият, че човешкото отношение и приемането са стъпки към стопяване на различията, заявяват от спортното министерствоЗабавен фестивал под надслов "Игри за всички" ще събере над 80 деца между 9 и 11 години със и без увреждания. Така министерството на спорта ще отбележи в петък международния ден на хората с увреждания.


Целта е чрез игри и забавление децата да открият, че човешкото отношение и приемането са стъпки към стопяване на различията, заявяват от министерството. Участниците ще са от 28 СОУ "Алеко Константинов", 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов" и дневен център "Св. Мина".


Фестивалът, който се провежда за трета поредна година, ще бъде в залата за баскетбол на Националния стадион "Васил Левски". Събитието се организира със съдействието на Британския съвет, Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) и Корпуса на мира в България.
Главен организатор е сдружение "Мечти и отбори, България", което е младежка неправителствена организация. То се стреми "да развива лидерски качества у младите хора, да насърчава междукултурното разбирателство и да приобщава деца в неравностойно положение чрез игри, спортни състезания и изкуство".


През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обяви 3 декември за международен ден на хората с увреждания.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK