Силвио Данаилов и Гари Каспаров ще предложат шахът да влезе в училищата

Президентът на европейския шахматен съюз Силвио Данаилов и известният шахматист Гари Каспаров ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, езиковото многообразие и младежта Андрула Василиу

© Пресслужба

Президентът на европейския шахматен съюз Силвио Данаилов и известният шахматист Гари Каспаров ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, езиковото многообразие и младежта Андрула ВасилиуПрезидентът на европейския шахматен съюз Силвио Данаилов и известният руски шахматист Гари Каспаров ще направят важна крачка към осъществяването на идеята шахът да влезе в училищната програма.


Двамата ще се срещнат с еврокомисаря по образованието, културата, езиковото многообразие и младежта Андрула Василиу на 21 март в Брюксел. Основната тема ще е проектът "Шах в училище".


Целта е играта да се въведе в образователната система на европейските държави. "Шах в училище" беше и една от основните точки в предизборната платформа, с която Данаилов спечели гласовете и беше избран за президент на европейския шахматен съюз.


Българският мениджър се надява да увеличи интереса към шаха сред младите в страните от ЕС. Още като основател на турнирите от Големия шлем той създаде веригата "Джуниър мастърс" в България. При последното й провеждане по време на "Мтел мастърс" през 2009 г. в надпреварата се включиха 1500 деца.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK