"Тийм Лотус" спечели делото за името на отбора от Формула 1

Тони Фернандес остана доволен от решението на съда

© Associated Press

Тони Фернандес остана доволен от решението на съдаТийм Лотус" ще може да продължи да използва името си във Формула 1, след като съдът в Лондон отсъди в негова полза в спорта с Group Lotus.


Съдът определи, че въпреки че отборът е нарушил лицензионното споразумение с Group Lotus миналата година, няма пречки да продължи да се състезава под името "Тийм Лотус".


"Доволни сме, че случаят е изяснен и ние сме правилните притежатели на "Тийм Лотус". През цялото време бяхме уверени, че доказателствата, които представихме ще доведе до подобно решение", заяви шефът на тима и известен предприемач Тони Фернандес.
"Разочаровани сме от провала на споразумението с Group Lotus. Искахме да им помогнем чрез едно дългогодишно сътрудничество да продават повече коли по света, но тази врата беше затворена. Сега можем да насочим вниманието си към успеха на колите "Кейтъръм" на пътя и болидите на "Тийм Лотус" на пистата", добави той.


Според решението на съда обаче Group Lotus, който е спонсор на отбора на "Рено" във Формула 1, единствен ще може да се състезава като "Лотус". Компанията също така единствена може да продава автомобили за нормални пътища под същата марка.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах