Свилен Нейков: Г-н Сталийски издигна престижа на България в световен аспект

Свилен Нейков връчва "специален плакет" на Александър Сталийски

© МФВС

Свилен Нейков връчва "специален плакет" на Александър СталийскиСпортният министър Свилен Нейков връчи "специално подготвен" плакет на председателя на федерацията по културизъм Александър Сталийски, като го определи за основната причина за възхода на спорта през последните години. Според него Сталийлски дори "издигна престижа на България в световен мащаб".


Специалният плакет на Сталийски, известен като близък приятел на премиера Бойко Борисов, беше връчен за "отличната организация" на европейското първенство в София. За него спортното министерство отдели 171 хиляди лева. Преди година година с 300 хиляди лева от МФВС беше оборудван център за фитнес на комплекса "Дианабад".


"Този спорт има възход от годините, когато г-н Сталийски пое поста като председател. Той спечели доверието на Международната федерация по културизъм и фитнес и издигна авторитета и престижа на нашата страна в световен аспект", заяви Нейков при награждаването на медалистите от европейското първенство, цитиран в прессъобщение на МФВС.
"Щастлив съм, че съдийската комисия се справи отлично и оцени по достойнство труда на нашите състезатели. Аз благодарих на г-н Рафаел Сантоха за неговата подкрепа. Надявам се, че г-н Сталийски ще заеме място в една от комисиите на международната федерация. Честито, пожелавам още успехи в световните форуми", каза Нейков.


Сталийски уверил министъра, че състезателите ще се постараят да донесат медали и от предстоящото световно първенство, и обеща още фитнес центрове, за да има една "по-здрава нация".


"Българската федерация по културизъм и фитнес разработва съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта стратегия за една по-здрава и физически по-активна нация, която ще бъде алтернатива на обездвижването и затлъстяването", каза той.


Федерацията ще представи стратегията на предстоящото откриване на фитнес площадка в парка пред сградата на МФВС. "По социологически данни на МБМД България има голяма нужда от изграждането на такива фитнес центрове", каза той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK