Силвио Данаилов и Гари Каспаров представиха проекта "Шах в училище"

Президентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов (вдясно) е подкрепен от известния Гари Каспаров<br />

© Пресслужба

Президентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов (вдясно) е подкрепен от известния Гари КаспаровПрезидентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов и бившият състезател Гари Каспаров представиха проекта си "Шах в училище". Събитието беше съчетано с откриването на "Каспаров чес фаундейшън юръп".


За председател на комисията, която ще се занимава с въвеждането на шаха в училищата, беше назначен Жан Калеверт.


Проектът беше сред основните точки в кандидат-президентската платформа на Данаилов. Българският мениджър прави усилия да привлече за каузата важни организации и хора от целия свят.
Сред основните поддръжници на идеята е Каспаров. През март двамата се срещнаха с европейския комисар по образованието, културата, езиковото многообразие и младежта Андрула Василиу. Тя също подкрепи проекта.


Очаква се на 20 септември Данаилов и Каспаров да направят финалната презентация на проекта "Шах в училище" пред членовете на Европейския парламент.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK