"Блексирама" приема най-големия голф турнир на Балканите

"Блексирама" ще събере голф елита на Балканите

"Блексирама" ще събере голф елита на БалканитеОтбори от 11 страни са заявили участие във второто издание на голф турнира Balkan Challenge Trophy, който ще се проведе от 30 юни до 2 юли на игрището на "Блексирама" край Каварна. Между тях са националните отбори на България, Сърбия, Румъния, Македония, Турция, Кипър, Хърватска, Молдова, Словения, Чехия и Албания, съобщиха организаторите. Състезанието е организирано от Българската голф асоциация с подкрепата на R&A  (управляващата институция в света на голфа).


"Идеята е да учредим отборно голф състезание като поле за изява на аматьорите от всички страни в региона, заяви Сет Ъндърууд, генерален секретар на Българската голф асоциация. R&A спонсорират пътуването и настаняването на играчите – това показва тяхната увереност в бъдещето на голфа на Балканите. Така че ни е гласувано огромно доверие, което от своя страна засилва интереса сред участниците."


България ще домакинства през първите две години турнира, който вече е част от календара на Европейската голф асоциация. Така ще се създаде традиция, а след това събитието ще се провежда на Балканите на ротационен принцип.


Гост на турнира ще е и Кейт Ходжкинсън, председател на Комитета за развитие на R&A. Той ще се срещне с представители на страните-участници, за да обсъди как може да се помага за по-нататъшното развитие на голфа в региона, допълниха домакините.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK